Translate

24 Ağustos 2016 Çarşamba

Joe Biden Kimdir? Hatırlayalım...




30 yaşında ABD Kongresi'ne Delaware Senatörü olarak giren Joe Biden, 1974'de Türkiye'ye silah ambargosu uygulanmasını öneren yasa tasarısını hazırlayan dört senatörden biridir.


Türk askerinin Kıbrıs'tan çıkması ve GKRY'nin AB üyeliğine destek vermiştir.


Biden için "TÜRKLERİ GÜNAHI KADAR SEVMEZ" denir.


Rum ve Ermeni lobilerine ise hep yakındır. Senatörlüğü döneminde Türk düşmanlığını gizlemedi; Ermeni ve Rum diasporalarına verdiği sözler zaman zaman basına yansıdı.


Kendisinin Yahudi olduğu söylenir ancak gerçekte ABD tarihindeki ilk "Katolilk Başkan Yardımcısı"dır. İsrail'i desteklediği ise doğrudur.


Barack Obama tarafından Başkan Yardımcısı seçilene dek Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevini yürütmüş ve Senato'da Türkiye'ye askeri malzeme satışlarına her zaman muhalefet etmiştir.


1999'da Kongre'yi ziyaret eden dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e şöyle kaba bir söylemde bulunmuştur:

"Siz ABD'ye muhtaçsınız ancak ABD'nin TÜRKİYE'YE İHTİYACI YOKTUR. Kredi ihtiyacınız olduğunu da biliyoruz. Kıbrıs sorununu çözün, size yardım edelim. Aksi takdirde hiç bir yere varamazsınız."


Bu nedenle Türkiye basınında kendisi için "RUM KUKLASI KÜSTAH SENATÖR" denilmiştir.
Kasım 2011'de Türkiye'ye gelen Biden, gelmeden önce Ruhban Okulu'nu açın mesajı vermiş, geldiğinde de Rum Patrikhanesi'ni ABD Başpiskoposu ve heyetindeki diğer kişilerle birlikte ziyaret etmişti.


Bu heyetin neden 70 bin kişilik Ermeni Patrikhanesi'ni ziyaret etmeyip de 2 bin kişilik Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret ettiğini sorgulayan bir makale o dönemde sitemizde yayınlanmıştır.*


* Temsilciler Meclisi Başkanı "Nancy Pelosi" ile birlikte (sözde) "Ermeni Soykırım" idialarını kabul edilmesine yönelik de çalışmıştır.

Bojidar Cipof /link (link)




KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM VE HER BİR ÖNERİSİNİ YÜZ KERE DÜŞÜNELİM...







// YİNE "KANDIRILDIK" DEMEZSİNİZ DEĞİL Mİ ANKARA?

// BIDEN: OKUNUŞU BAYDIN: BAYMAK; CAN SIKMAK; BEZDİRMEK; ŞIMARIK; YÜZSÜZ; TERBİYESİZ; ARSIZ; DENSİZ; GÖZ BOYAMAK; KANDIRMAK, ETKİ ALTINDA BIRAKMAK; ALDATMAK.

// 24 AĞUSTOS 2016















ilgili:
ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVE ÇOK KRİTİK BİR ATAMA
ABD Dışişleri Bakanı Joseph (Joe) Biden ve Ermeni sorunu