Translate

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Radikal İslam’ın adayı var, ılımlı İslam Cumhuriyetinin adayı var, PKK’nın adayı var, ama Atatürkçülerin bir adayı yok!




CHP "Atatürkçülük gömleğini" mi çıkardı?

Bir okuyucum (Burak Dumur) twitter’da şöyle bir ileti atmıştı:

“Radikal İslam’ın adayı var, ılımlı İslam Cumhuriyetinin adayı var, PKK’nın adayı var, ama Atatürkçülerin bir adayı yok!”

Çok doğru.

Atatürk’ün partisi(!) CHP, kendi ruhuna uygun bir cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı ve gitti İslam İşbirliği Örgütü başkanını aday gösterdi!

Dün, 20-28 arasındaki CHP milletvekili Atatürkçü bir aday çıkarmak için toplandı. Ankara milletvekili, eski yargıç Emine Ülker Tarhan’ı aday göstermek için 20 imza gerekiyor. Deniz Baykal’ın da katıldığı toplantı sonunda 20 imza çıkmadı. Artık adayda mı anlaşamadılar, sayı mı yetmedi yoksa ‘adaya gerek yok’ mu dediler bilinmiyor.

HER ŞEY OLABİLİR

Vaktiyle paralel yapının hışmına uğramış, savcılık makamında gözaltına alınmış şimdiki CHP milletvekili İlhan Cihaner’in bile imza vermekte direnmesini anlamak mümkün değil.

Ve diğerlerini tabii…

Niçin Atatürkçülerin bir adayı çıkamıyor, bu nasıl Atatürk’ün Cumhuriyeti?

Atatürk ve cumhuriyet için, AKP’yi yenebilmek için ortalıkta dolaşan, nutuklar atan, mangalda kül bırakmayan milletvekilleri nerede? Örneğin, Muharrem İnce?

Yalova’yı alan İnce, Türkiye elden giderken niçin İslamcı Ekmeled-din beyin cumhurbaşkanlığı için imza veriyor?

*

Şimdi bakınız, siyasette her şey olabilir.

Siz bu yazıyı okuyana kadar da çok şey değişmiş olabilir.

Ben laf üretmek yerine somut yol haritası sunmak ve olabilecekleri anlatmak istiyorum.

Geçtiğimiz pazartesi günü (23.06.2014) Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdum ve adaylık için “20 milletvekilinin imzalaması şartının” iptalini istedim.

Diyelim ki, AYM son başvuru tarihinden bir gün sonra, 4 Temmuz’da bu maddeyi iptal etti.

O durumda, 20 milletvekilinin imzasını almadan da cumhurbaşkanlığına adaylığın önü açılacak. Fakat, başvuru süresi dolduğu için işler karışacak.

AYM ya seçimi erteleyecek, ya da mevcut adaylarla seçime devam diyecek. 3 Temmuz’dan önce (20 imzayı toplamadan) TBMM Başkanlığına başvurup da reddedilen bir kişinin hakkı geçerli olacak, mağduriyeti önlenmiş olacak.

Bu nedenle, isteyenler 3 Temmuz akşamına kadar -20 imza olmadan da- TBB’ye başvuru yapmalıdır!

*

Diğer bir durum da şudur.

Seçime Erdoğan ve İhsanoğlu girmiş olsun. İlk tur 10 Ağustos’ta yapılacak.

İlgili yasanın 4.maddesine göre, 11 Ağustos’ta adaylardan birinin “ölmesi” ya da “seçilme yeterliğini yitirmesi” durumunda, en çok oy alan 3.aday ikinci tura kalıyor.

E, 3.aday olmayınca böyle önemli bir hak da ortadan kalkıyor. Yasa bu durumu öngördüğüne göre, 3.bir adayın mutlaka seçime girmesi gerekir (Tabii S.Demirtaş’ı kastetmiyorum.)

Bu çok önemli noktaları tüm Türkiye’nin dikkatini sunuyorum.

CHP’YE “ATATÜRK GÖMLEĞİNİ” ÇIKARIP, “GÂLLABİYYE” GİYMEK YAKIŞMAZ.

Öte yandan; CHP’li Faruk Loğoğlu, “Yeni aday çalışmaları CHP’lilik ruhuna, tüzüğe ve disipline aykırı” açıklamasını yaptı.

Bu kesinlikle yalan ve 3.adayın çıkmasını önlemeye yönelik operasyon.

Ne CHP tüzüğü ve ne de herhangi bir partinin tüzüğü (hatta herhangi bir yasa) Anayasa’ya aykırı olamaz. Anayasada da böyle bir engel yok. Tersine, Genel Başkanların dayatmasını engelleyici hüküm var.

Ayrıca, adama sorarlar: İslamcı CB adayı çıkarmak CHP'nin Atatürkçü ruhuna uygun da, Atatürkçülük mü aykırı? Ya da AKP’nin “milli görüş gömleğini çıkarması” gibi CHP de “Atatürk gömleğini” mi çıkardı?

“Korku imparatorluğunu yıktık” diye Genel Başkan olan Sayın Kılıçdaroğlu acaba kendi korku imparatorluğunu mu kurmak istiyor?

İhtimal vermek istemem.

CHP’ye “Atatürk gömleğini” çıkarıp, “Gâllabiyye” (Arap elbisesi) giymek yakışmaz.



Hulki Cevizoğlu
1 Temmuz 2014
basın








Ekmel Bey aday gösterilmeden önce, Tayyip’in oyu yüzde 30’larda gezinirken, aday gösterildikten sonra birden bire 52’lere, 53’lere fırlamıştır.

Çünkü millet tanımadığı bir adaya oy vermez? Aslı dururken sahtesini tercih etmez…

Biz diyoruz ki bu yükselişin önüne, Erdoğan’ın Çankaya’ya yerleşmesinin önüne ancak bir şekilde geçebiliriz:

Atatürkçü bir aday çıkararak, halkımızı alternatifsiz bırakmayarak…

Bu aday Emine Ülker Tarhan’dır.

Böylece ilk turda oylar bölünecek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52, 53 gibi bir çoğunlukla Çankaya’ya çıkması önlenecek, ikinci turda da Yalova örneğinde olduğu gibi, Recep Tayyip’i Atatürk’ün köşkünde görmek istemeyen seçmenler tek adayda birleşeceklerdir…

Şimdi bir kez daha soralım: Tayyip’in ekmeğine kimler yağ sürüyor?


ALİ ERALP
1 Temmuz 2014
basın



BUNLARA SEBEP OLANLARA, LANET OLSUN !