Translate

8 Ekim 2013 Salı

MEDYA





Açarsınız ana haber bültenlerini, ne olup bittiğini anlayamazsınız bile. Gündem o kadar çabuk değişir ki siz daha bir konuya hâkim olamadan gündemden düşüverir. Yalnızca izlersiniz. 

Belki anladığınız bir iki haber varsa da küfür eder değiştirirsiniz kanalı. İzdivaç’a, Su Gibi’ ye, Benimle Oynaşır mısın’a devam, çünkü onda gündem hiç değişmez. Ortaya birkaç “mal” sergilenir, beyler gelir tezgâhtan “mal”ları beğenir alır gider.

Açarsınız Samanyolu TV’yi direk şu cümle karşılar sizi: Balyoz davasında şok gelişme… Ya da şu: Ergenekon duruşmasında verilen ifadeler vs vs… Bir de tabi ordu haberleri, ona zarar verecek haber verilmezse abi evlerini bir hüzün kaplar çünkü. Dört gün içinde dünyaya göktaşı çarpıp, tüm insanlığın yok olacağını kesinleşse yine üçüncü haber olarak geçecektir bu kanalda, var mısınız iddiaya? 

Açarsınız kanalın birini fark etmez adı, çocuk kaybolmuş 3 gündür haber alınamıyor. Herkes ağlıyor feryat figan, telefon bağlantıları. Senin onurun kaybolmuş 8 senedir haber alınamıyor damla gözyaşı yok, feryat figan hak getire. Aman onun ne önemi var değil mi? Niye tadımızı kaçırıyorsun ki durduk yere değil mi?

Açarsınız vergilerimizle kurulan devletimizin! kanalı TRT’yi kesin birileri Silivri’den bildiriyordur. “Ergenekon terör örgütü” ile ilgili son gelişmeleri. Koskoca kurumda, koskoca devlette yürekli, vicdan sahibi biri çıkıp “siz, Türker’in en büyük destanının ismini, bu kutlu efsaneyi terör örgütü kelimesi ile yan yana nasıl kullanırsınız?” diyemiyor mu. Asıl adı Ümraniye davası olan bir bu yargılama sürecine, neden “Ergenekon” dendiğini birkaç dakika düşün bakalım. Şimdi daha netleşti değil mi? 

Geçen yine yazmıştım, 6. Sınıf “ipek yolunda Türkler” ünitesinde Göktürkleri anlatırken, Ergenekon destanından bahsettiğimde çocuklar hep bir ağızdan “ hocam o terör örgütü ama” diyorlar. Nasıl ki “İslami terör örgütü” kavramına karşıysam, İslamiyet’e zarar verdiğini düşünüyorsam, “Ergenekon terör örgütü” kavramı da Türklüğe zarar vermektedir. Bir nesil köklerinden ancak bu kadar güzel uzaklaştırılabilir. Emeği geçenleri kutluyor alet olanları da sevgiyle anıyorum.
...

Ömer YILDIZ (Küçük Kadın H.K.) alıntıdır.







______________